Bvlgari Pavilion KL clinches the prestigious Prix Versailles 2019 — World Architecture and Design Award, winning the Special Prize Exterior award for the Shop & Stores category.

Announced at the UNESCO headquarters in Paris, the Prix Versailles acknowledges achievements in various forms of architecture ranging from categories like campuses, public spaces, shopping malls, hotels and more. This win for Bvlgari in the globally contested award series now places it in the same standing as architectural masterpieces the world over including the Fashion Avenue in Dubai Mall, Apple Cotal Central in Macau, and Iconsiam in Bangkok.

This year, the Prix Versailles award is spearheaded by a sterling panel of judges including acclaimed architect David Adjaye, fashion designer Iris van Herpen, Japanese architect Kazuyo Sejima and design wunderkind Philippe Starck.

Flaunting its captivating facade along the streets of Bukit Bintang, the exterior of Bvlgari’s flagship boutique in Pavilion KL is designed by award-winning architecture firm MVRDV.

The facade sports a striking combination of concrete, resin and brass that intertwine to deliver a reimagined interpretation of the brand’s signature via Condotti styled shop, with a reinvention of traditional materials. Like looking into the cracks, the rough concrete with resin veins are accentuated further by permeating gold light to create a stunning marble-like front that glows at night with enchanting dramatic effects. 

The Bvlgari Pavilion KL store is located at Lot.2.23.00 & 3.25.00, Level 2 & 3.

 

This article first appeared on Lifestyle Asia KL.

Subscribe to the magazine

Subscribe Now